Biztos mindenkivel előfordult,főleg így télvíz idején,hogy beszippantotta a virtuális világ. Mindent tudni akarsz,kivel mi van,ki hol van,ki miért csinálta azt amit csinált. A vicc az egészben,mivel gyakorlatilag mindent megtudsz a virtuális világból, gyakran benne felejted magad...!

Információ függőség, rohanás, minden érdekel, és mindent magunkba szívnánk. Már odáig fajult,hogy a saját fiktív kis világunkat magunkkal tudjuk vinni a zsebünkben, ahol 100 féle képen vagyunk elérhetőek a na 24 órájában bárki számára,unalom űzés, szórakozás, aztán rajta vagy.
Másik oldalról pedig ott van,hogy az ember egy szociális lény. Az egész adja magát, kíváncsiság+netfüggés+ szociális igények = facebook,szociális csatorna. A pacman,bogyókkal. Nem kell hozzá sok ész,hogy tudd,hatalmasat szólt,és még nincs vége!A későn ébredők is lassan ráeszmélnek, és csak nő és nő... Mindent megtudhatsz,mindent láthatsz, dokumentálva, első sorból. Azért nem ártana,ha lenne egy határ... ha nem csak egymás ismerősei lennénk, akik az életben nem köszönnek egymásnak,de lelkesen lájkolnak, és ne álljunk már egymás mellett kussban,ha olyan jól elchatelgetünk.Lassan beszélni is elfelejtünk?! Ja,hogy könnyebb arc nélkül!?
Vannak jó oldalai is, olcsó és gyors reklám szempontjából, meg ott vannak az események,meg tényleg mindenkit el tudsz érni, majdhogynem felesleges telefonkártyákat vásárolnod, hagysz egy üzenetet,két perc múlva megkapja, talán előbb megnézi,minthogy a telefonját felvegye. Ennek az oka az is lehet,hogy senki nem jár sehova,nem úgy van,mint 15-20 éve,hogy beültél valahová,és tudtad,hogy minden délután lennt vannak,akikkel beszélni akarsz,haverjaid,barátaid, no! Ilyen már nincs,vagy csak elvétve,de megvan az új módszer,kevésbé személyes,kevésbé izgalmas, kevésbé valódi,de ezt alkottuk.
Tényleg két életet élünk, egyet a hálón és egyet igazából, csak az igaziban nincs backspace, és amit kimondtál, azt kimondtad, és amit megfogtál azt érezted! valamikor :) már a kettő normál esetben megfér együtt, talán még kiegészítik is egymást,és hasznos, ha túlléped a határokat a kettő egy lesz. Ha megy csak egyet élsz, kivet magából a társadalom, azt meg ki akarja? :) 

addig főleg szobába zárva télen,marad : a lájk, a jelölés, a komment meg a chat, ja és a bökés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://peci.blog.hu/api/trackback/id/tr42630695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása